עוגייה גרמנית קלסית, עבה, רכה ולחה, עם דבש, תבלינים,ולעיתים br קליפות הדרים מסוכרות ושקדים. נחשבת לאחד המקורות לעוגות הג'ינג'ר br הארופאיות של חג המולד. brהגרמנים אופים אותן במבחר צורות: ריבועים, טבעות, ובמיוחד לבבות עשירים בעיטורים, br שמגישים בשווקים אזוריים בסתיו ובחג המולד.
|
|
|
עוגייה גרמנית קלסית, עבה, רכה ולחה, עם דבש, תבלינים,ולעיתים br קליפות הדרים מסוכרות ושקדים. נחשבת לאחד המקורות לעוגות הג'ינג'ר br הארופאיות של חג המולד. brהגרמנים אופים אותן במבחר צורות: ריבועים, טבעות, ובמיוחד לבבות עשירים בעיטורים, br שמגישים בשווקים אזוריים בסתיו ובחג המולד.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק (16 עוגיות):
½ כוס דבש
1/3 כוס דחוסה(75 גרם) סוכר חום בהיר
1/8 כוס (25 גרם) סוכר לבן
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
½1 כוסות קמח מנופה (210 גרם)
3/4 כפית אבקת סודה
½1 כפית קינמון טחון
1 כפית הל טחון
½ כפית ציפורן טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית ג'ינג'ר טחון
½ כוס שקדים פרוסים (40 גרם)
1/3 כוס קליפות תפוזים או הדרים מסוכרות, קצוצות דק
1 ביצה טרופה
2 כפות מיץ תפוזים טרי
1 כפית גרידת תפוז
1 כפית תמצית וניל
החומרים לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר מנופה (115 גרם)
2 כפות מיץ לימון טרי
¼ כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
¼ כפית תמצית וניל
הכלים:
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. בסיר בינוני- כבד שמים את הדבש, הסוכר החום,הסוכר הלבן והחמאה ומבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב, עד שהסוכר והחמאה נמסים והתערובת אחידה וחלקה ומגיעה לסף רתיחה (סוכר חום עבה לא ימס לחלוטין). מסירים מן האש, מעבירים לקערה בינונית ומצננים בצד 15-20 דקות.
2. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והתבלינים הטחונים היבשים.
3.מוסיפים לתערובת הדבש המצוננת את השקדים, קליפות ההדרים המסוכרות, הביצה, מיץ וגרידת התפוז ואת הוניל, ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את תערובת הקמח עד קבלת תערובת אחידה. מכסים היטב ביריעת ניילון היישר על הבצק ועוטפים את הקערה כולה בשקית ניילון, ומניחים בטמפרטורת החדר(לא במקרר) לפחות ל-8 שעות או ללילה.
4. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (160 מ"צ). מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים
(התערובת כבדה). אופים כ-22 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
אופן הכנת הזיגוג:
5. בקערה בינונית מערבבים את אבקת הסוכר עם שאר חומרי הזיגוג בעזרת מטרפה,
עד לקבלת תערובת חלקה.
אופן ההרכבה:
6. לאחר האפיה מניחים את התבנית על רשת לצינון ובעזרת מרית מתכת קטנה לקישוט (רצוי מדורגת) מצפים את העוגה בזיגוג בעודה חמה.
מצננים צינון מלא ואח"כ חותכים ל -16 ריבועים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון