הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג לוקוס פרוס לסטייקים בעובי 2-3 ס"מ
1 כוס ציר דגים או ציר ירקות
½ ליטר יין לבן יבש פירותי
1 כף גרגרי פלפל אדום
2 כפות גרגרי פלפל ירוק כבושים בחומץ
3 שיני שום כתושות
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 תפוזים מפולטים
1 אשכולית אדומה מפולטת
1 כפית עלי טרגון קצוצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מביאים את כל החומרים למעט ההדרים, החמאה, הטרגון והדג לרתיחה. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ברבע. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. צולים את הסטייקים בגריל כ-3 דקות מכל צד. מוסיפים את יתרת החומרים (למעט הדג) לרוטב.
יוצקים את הרוטב על הדגים ומגישים מייד.
מגיש:
מקור: אורלי פלאי-רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון