כמדי שבת פנויה אנו הולכים אנו השותפים הולכים לדוג, סתם בכדי לנקות את הראש. br brבשבת האחרונה תום העלה בחכתו דג לוקוס מפתע במשקל של 1.5 ק'ג, לא בכל יום יוצא לנו לעשות שימוש בדג זה, רק באירועי בוטיק יוקרתיים בסגנון צלחת מזלג או באירועי קוקטייל איכותיים, ארוחות גלה ואירועי קונספט. br brמשום שכך בחרתי להביא מתכון מנצח ללוקוס לבן.
|
|
|
כמדי שבת פנויה אנו הולכים אנו השותפים הולכים לדוג, סתם בכדי לנקות את הראש. br brבשבת האחרונה תום העלה בחכתו דג לוקוס מפתע במשקל של 1.5 ק'ג, לא בכל יום יוצא לנו לעשות שימוש בדג זה, רק באירועי בוטיק יוקרתיים בסגנון צלחת מזלג או באירועי קוקטייל איכותיים, ארוחות גלה ואירועי קונספט. br brמשום שכך בחרתי להביא מתכון מנצח ללוקוס לבן.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
נתח לוקוס לבן טרי במשקל של 300 ג' (עם העור)
1 כוס שרדונה איכותי
3 שערות זעפרן
4 פטריות פורטבלו בשרניות חתוכות לשש
1/2 כפית עלי טימין
1 שן שום פרוסה
1/2 כוס שמנת
100 ג' חמאה חתוכה לקוביות
3 טיפות שמן כמהין אמיתי
אופן ההכנה
במחבת :ממיסים 20 ג' חמאה על חום נמוך מוסיפים את שן השום הפטריות הטימין והזעפרן ומטגנים קלות.
ממליחים ומפלפלים את הדג משני צידיו ומניחים את צידו של העור על תחתית המחבת ,מטגנים כדקה והופכים בעדינות.
מוסיפים את היין מגבירים את האש ומביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כ-10 דקות ומוציאים את הדג לצלחת קטנה.
מוסיפים את השמנת מגבירים את האש ומביאים לרתיחה מטפטפים את שמן הכמהין מנמיכים את הלהבה שוב וטורפים פנימה את שארית החמאה קוביה אחר קוביה.
מכניסים את הדג המבושל אל הרוטב למשך כ-3 דקות מכל צד בכדי שיספוג את טעמי הרוטב וגם יתחמם .
משלימים טעם במעט מלח, מעבירים לצלחת ,ויוצקים את הרוטב מעל.
עוצמים את העיניים ונהנים!!!!!!!!!
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון