חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לוקוס בשרדונה פורטבלו שמן כמהין וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמדי שבת פנויה אנו הולכים אנו השותפים הולכים לדוג, סתם בכדי לנקות את הראש. br brבשבת האחרונה תום העלה בחכתו דג לוקוס מפתע במשקל של 1.5 ק'ג, לא בכל יום יוצא לנו לעשות שימוש בדג זה, רק באירועי בוטיק יוקרתיים בסגנון צלחת מזלג או באירועי קוקטייל איכותיים, ארוחות גלה ואירועי קונספט. br brמשום שכך בחרתי להביא מתכון מנצח ללוקוס לבן.
לוקוס בשרדונה פורטבלו שמן כמהין וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמדי שבת פנויה אנו הולכים אנו השותפים הולכים לדוג, סתם בכדי לנקות את הראש. br brבשבת האחרונה תום העלה בחכתו דג לוקוס מפתע במשקל של 1.5 ק'ג, לא בכל יום יוצא לנו לעשות שימוש בדג זה, רק באירועי בוטיק יוקרתיים בסגנון צלחת מזלג או באירועי קוקטייל איכותיים, ארוחות גלה ואירועי קונספט. br brמשום שכך בחרתי להביא מתכון מנצח ללוקוס לבן.
הוראות הכנה
מרכיבים
נתח לוקוס לבן טרי במשקל של 300 ג' (עם העור)
1 כוס שרדונה איכותי
3 שערות זעפרן
4 פטריות פורטבלו בשרניות חתוכות לשש
1/2 כפית עלי טימין
1 שן שום פרוסה
1/2 כוס שמנת
100 ג' חמאה חתוכה לקוביות
3 טיפות שמן כמהין אמיתי
אופן ההכנה
במחבת :ממיסים 20 ג' חמאה על חום נמוך מוסיפים את שן השום הפטריות הטימין והזעפרן ומטגנים קלות.
ממליחים ומפלפלים את הדג משני צידיו ומניחים את צידו של העור על תחתית המחבת ,מטגנים כדקה והופכים בעדינות.
מוסיפים את היין מגבירים את האש ומביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כ-10 דקות ומוציאים את הדג לצלחת קטנה.
מוסיפים את השמנת מגבירים את האש ומביאים לרתיחה מטפטפים את שמן הכמהין מנמיכים את הלהבה שוב וטורפים פנימה את שארית החמאה קוביה אחר קוביה.
מכניסים את הדג המבושל אל הרוטב למשך כ-3 דקות מכל צד בכדי שיספוג את טעמי הרוטב וגם יתחמם .
משלימים טעם במעט מלח, מעבירים לצלחת ,ויוצקים את הרוטב מעל.
עוצמים את העיניים ונהנים!!!!!!!!!
בתאבון
מגיש: צבעים מתוקים
מקור:
שתף את המתכון