חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לוקוס על ארטישוק ירושלמי ופירה חציל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לוקוס על ארטישוק ירושלמי ופירה חציל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 לוקוס מחולק ל-4 חתיכות במשקל 200 גרם כל אחת
4 ארטישוק ירושלמי
300 גרם דבש
80 גרם סויה
600 גרם ציר ירקות
מרינדה: 1 פלפל צ'ילי פרוס
20 מ"ל שמן זית
10 גרם מלח ים
גרידה מלימון אחד
לפירה: ½1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
400 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת
600 גרם חציל קלוי
5 מ"ל שמן כמהין
½ כף שום כתוש
אופן ההכנה
טוחנים את החצילים הקלויים (בשר בלבד) במעבד מזון יחד עם השום. מערבבים את תפוחי האדמה עם החמאה ועם שמנת רותחת ומערבבים/מועכים ליצירת פירה חלק. מוסיפים את החציל ושוב מועכים לקבלת פירה חלק. מתבלים במלח ושמן כמהין.
מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לגדלים אחידים. מניחים בתבנית יחד עם הדבש, הסויה וציר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 40 דקות.
משרים את הלוקוס בחומרי המרינדה כ-10 דקות. צורבים את הדג במחבת לוהט ומשומן קלות כשתי דקות. הופכים לעוד דקה ומסירים מהאש.
מניחים א הארטישוק בראש צלחת ההגשה. מניחים עליו את הלוקוס ואת נוזל הבישול של הארטישוק. מוסיפים ליד את פירה החציל.
מגיש: dylam
מקור: שף רונן דברת בלוך ממסעדת לורנס
שתף את המתכון