הוראות הכנה
מרכיבים
1 לוקוס מחולק ל-4 חתיכות במשקל 200 גרם כל אחת
4 ארטישוק ירושלמי
300 גרם דבש
80 גרם סויה
600 גרם ציר ירקות
מרינדה: 1 פלפל צ'ילי פרוס
20 מ"ל שמן זית
10 גרם מלח ים
גרידה מלימון אחד
לפירה: ½1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
400 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת
600 גרם חציל קלוי
5 מ"ל שמן כמהין
½ כף שום כתוש
אופן ההכנה
טוחנים את החצילים הקלויים (בשר בלבד) במעבד מזון יחד עם השום. מערבבים את תפוחי האדמה עם החמאה ועם שמנת רותחת ומערבבים/מועכים ליצירת פירה חלק. מוסיפים את החציל ושוב מועכים לקבלת פירה חלק. מתבלים במלח ושמן כמהין.
מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לגדלים אחידים. מניחים בתבנית יחד עם הדבש, הסויה וציר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 40 דקות.
משרים את הלוקוס בחומרי המרינדה כ-10 דקות. צורבים את הדג במחבת לוהט ומשומן קלות כשתי דקות. הופכים לעוד דקה ומסירים מהאש.
מניחים א הארטישוק בראש צלחת ההגשה. מניחים עליו את הלוקוס ואת נוזל הבישול של הארטישוק. מוסיפים ליד את פירה החציל.
מגיש:
מקור: שף רונן דברת בלוך ממסעדת לורנס
שתף את המתכון