הוראות הכנה
מרכיבים
1 גמבה קלויה
1 בצל קלוי
1 עגבניה קלויה
1 חציל קלוי
קורט מלח
גבינה צהובה מגורדת 500 ג''ר (להקרמה מעל)
מיכל שמנת מתוקה
עלי לזניה
זמן זית
לרוטב:
2 עגבניות מגורדות
3 כפות רסק
2 כפות שמן זית
שמנת מתוקה
מלח/פלפל לפי הטעם
חצי בצל בינוני קצוץ
אופן ההכנה
הרוטב-
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את הרסק ומערבבים, מוסיפים את השמנת והתבלינים, מביאים לרתיחה.
מורידים מהאש.
הלזניה-
משמנים תבנית בזמן זית, מניחים את עלי הלזניה.
חותכים לרצועות בעובי של ס''מ את כל הירקות, מערבבים עם הרוטב ומניחים על גבי עלי הלזניה, שמים מעל את האנטיפסטי עם הרוטב ועלי לזניה מעל וכך חוזרים על התהליך עד שנגמרים הירקות והרוטב.
מומלץ שהשכבה האחרונה תהיה אנטיפסטי עם רוטב.
מעל הלזניה-
מערבבים גבינה מגורדת עם השמנת המתוקה ושופכים מעל.
מכניסים לתנור, 180 מעלות, 40 דקות.
בתאבון 🙂
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון