חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה גדולה עלי לזניה רחבים (500 ג)
למילוי:
4 בטטות גדולות
2-3 כפות רוטב סויה
1 כפית אבקת אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
לרוטב:
1 מכל שמנת מתוקה
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות גבינת שום - שמיר
1/2 חבילה עירית קצוצה
1 צרור עלי טימין מופרדים מהגבעולים
2 כפיות מיורן יבש
2-3 כפיות גדושות מלח
5 כפות קורנפלור או קמח תופח
לשכבה העליונה:
פרוסות עגבניה
1/2 חבילה גבינת "פרומעז" חתוכה לעיגולים
2-3 גבעולי טימין
100-150 גרם מוצרלה צהובה מגוררת (בערך חצי חבילה כפולה של 'גד')
אופן ההכנה
1. מכינים פירה בטטה: ממלאים סיר במים ללא מלח, חותכים כל בטטה ל-2 או 3 חתיכות ומבשלים עד שיתרככו. להיזהר לא לבשל יותר מדי -לא אמור להיות מבושל ממש עד הסוף. אחרי שמתרכך למרקם הרצוי לסנן היטב ולהעביר לקערה להכנת הפירה: מועכים את הבטטות עם מזלג בצורה של "סירוק" - המטרה היא ליצור פירה מעט גושי ולא חלק.
להוסיף לפירה את רוטב הסויה, אגוז המוסקט והפלפל השחור. לא להוסיף מלח! הפירה אמור להישאר בטעם טבעי ומתוק של בטטה. לערבב טוב ולהניח בצד להתקרר.
2. בינתיים מכינים את רוטב עשבי התיבול: בסיר קטן שמים את כל עשבי התיבול ומחממים קצת כדי להוציא מהם טעמים (ממש כמה שניות על אש קטנה). אח"כ מוסיפים את השמנות (חמוצה +בישול) ואת גבינת השום-שמיר. בוחשים כל הזמן ודואגים שלא יגיע לרתיחה. אחר כך מוסיפים את המלח. אל חשש מכמות המלח הגדולה - כיוון שפירה הבטטה הוא מתוק טבעי הרוטב המלוח יוסיף את הטעם. הוא יהיה אמנם מלוח ברמה 'לא טעימה' כשנטעם אותו לבד, אבל בתוך הלזניה עם כל המרכיבים הוא מתאזן. בסוף מוסיפים אחת אחת כפות של קורנפלור או קמח תופח – עד שהרוטב נהיה ממש סמיך כמו דייסה.
3. משמנים בשמן זית תבנית מרובעת בינונית (פיירקס או חד פעמית). חשוב שלא תהיה שטוחה מדי כדי שאפשר יהיה ליצור כמה שכבות של הלזניה.
4. בישול עלי הלזניה: אני לא מאמינה בעלים ללא בישול ולכן גם את אלה אני מבשלת מעט לפני – בסיר גדול מרתיחים מים ואחרי מבשלים 3-4 עלים ביחד תוך בחישה כדי שלא ידבקו. מוציאים אחד אחד ומניחים במסננת פסטה (שוב להיזהר שלא יידבקו).
5. .בניית הלזניה: מניחים שכבה תחתונה של עלי פסטה מבושלים. עליה מפזרים שכבה של פירה בטטה בגובה 1ס"מ בערך. אחרי כן שמים עוד שכבה של עלים ועליה מפזרים את רוטב השמנת ועשבי התיבול. וכך עוד שכבה של עלים, אח"כ פירה, עלים, רוטב ועוד שכבת עלים.
הכנת השכבה העליונה: מפזרים פרוסות עגבניה וביניהן פרוסות של פרומעז. בשטחים הריקים שנותרו שמים שאריות ש"מגרדים" מקערות הבטטה והרוטב – אחד על השני (פירה בטטה ורוטב מעל). בסוף מפזרים מוצרלה מגוררת ועלי טימין.
• מכניסים לתנור מכוסה בנייר כסף ואופים 40-45 דקות בחום של 200 מעלות. אחרי כן מסירים את נייר הכסף ואופים במצב 'גריל' עד שהגבינות משחימות.
מגיש: lee75
מקור: לירי
שתף את המתכון