הוראות הכנה
מרכיבים
1. ½ ק"ג בשר טחון
2.½1 חבילות של עלי לזניה
3. 4 שיני שום כתוש
4. 2 חצילים פרוסים ומטוגנים
5. 3-4 קישואים פרוסים ומטוגנים
6. אורגנו לפי הטעם
7. מלח ופלפל שחור
8. 2 עגבניות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
לתערובת הבשר:
1. לטגן מעט את השום ולהוסיף את הבשר לתערובת אחידה עד לאידוי המים.
2. להוסיף את התבלינים ולערבב.
לרוטב:
1. מטגנים מעט שום ומוסיפים את העגבניות והתבלינים.
2. מבשלים טוב את העגבניות ומוסיפים מים אם צריך.
להכנת הלזניה:
1. יוצקים מעט מהרוטב עגבניות בתבנית פיירקס או אלומיניום גדולה .
2. מסדרים שכבה אחת של עלי לזניה.
3. שוב מעט רוטב עגבניות
4. חצי מתערובת הבשר בשכבה אחידה.
5. שכבה אחידה של חצילים מטוגנים
6. עלי לזניה בשכבה אחידה
7. שוב רוטב עגבניות
8. החצי השני של שכבת הבשר
9. שכבה אחידה של הקישואים המטוגנים
10. עלי לזניה בשכבה אחידה
11. בשכבה האחרונה יוצקים את כל הרוטב שנשאר.
12. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס את התבנית לתנור בחום של 180°c למשך 30-40 דקות.
13. להוריד את הנייר מהתבנית ולאפות עוד כ-¼ שעה עד להזהבת עלי הלזניה.
להקל על המתתקשים: (רוטב, עלי לזניה, בשר, חצילים, עלי לזניה, רוטב, בשר, קישואים, לזניה ורוטב) בהצלחה!!!
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון