הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת עלי לזניה
4 שיני שום קצוצות / 4 קוביות שום קפוא
1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם
2 שמנת לבישול השף הלבן
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
אורגנו
מלח
סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 200°c.
שמים את השום במחבת, מערבבים דקה עד שהוא נמס קצת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב. מוסיפים כפית סוכר וכפית מלח, אורגנו לפי טעם, מערבבים, ומשאירים על האש עוד 5 דקות בערך. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים על האש עוד 3-4 דקות.
לוקחים תבנית בגודל 30 20X ס"מ . מסדרים שכבה של עלי לזניה על כל התבנית. יוצקים רוטב על השכבה עד שזה מסתיר את העלים, אבל לא יותר מדי רוטב. מפזרים מלמעלה גבינה מגורדת. ככה עושים 3 שכבות בערך. (עלי לזניה->רוטב->גבינה). בסוף את כל הרוטב שנשאר יוצקים מלמעלה ומכניסים לתנור למשך ½ שעה או עד שזה רך (בודקים עם מזלג) .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון