חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה גבינות ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה גבינות ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת עלי לזניה
4 שיני שום קצוצות / 4 קוביות שום קפוא
1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם
2 שמנת לבישול השף הלבן
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
אורגנו
מלח
סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 200°c.
שמים את השום במחבת, מערבבים דקה עד שהוא נמס קצת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב. מוסיפים כפית סוכר וכפית מלח, אורגנו לפי טעם, מערבבים, ומשאירים על האש עוד 5 דקות בערך. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. משאירים על האש עוד 3-4 דקות.
לוקחים תבנית בגודל 30 20X ס"מ . מסדרים שכבה של עלי לזניה על כל התבנית. יוצקים רוטב על השכבה עד שזה מסתיר את העלים, אבל לא יותר מדי רוטב. מפזרים מלמעלה גבינה מגורדת. ככה עושים 3 שכבות בערך. (עלי לזניה->רוטב->גבינה). בסוף את כל הרוטב שנשאר יוצקים מלמעלה ומכניסים לתנור למשך ½ שעה או עד שזה רך (בודקים עם מזלג) .
מגיש: ליאןן
מקור:
שתף את המתכון