הוראות הכנה
מרכיבים
- קופסת עלי לזניה
- 500 גרם כבד עוף מוכשר וקצוץ דק דק
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 תפוח-אדמה חתוך קוביות קטנות
- 2 קפוסאות קטנות של רסק עגבניות
- ½ כפית שום כתוש
- כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- מטגנים בצל אחד, בסיר קטן עד להזהבה.
- מוסיפים את השום, רסק העגבניות, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוז וחצי כוס מים.
- מרתיחים ולאחר מכן מצננים.
למלית:
- מבשלים את תפוחי האדמה שחתוכים לקוביות קטנות למשך 10 דקות. מסננים ומצננים.
- מטגנים מעט את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
- מוסיפים את הכבדים הקצוצים ומטגנים מעט.
- מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, כף שטוחה אבקת מרק ורבע כפית פלפל שחור.
- חותכים בסכין ומזלג את הכבד על המחבת, תוך כד טיגון, ומוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומצננים.
- מסדרים על תבנית שכבת עלי לזניה לא מבושלים.
- יוצקים מעט מהרוטב ועל זה מניחים שכבה ממלית הכבד.
- מכסים עם עלי לזניה.
- שוב יוצקים מעל מעט מהרוטב על עלי הלזניה.
- מניחים עוד שכבה של כבד.
- חוזרים על פעולה זו פעם נוספת.
- יוצקים את יתרת הרוטב על שכבת העלים האחרונה.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות בחום של 180°c.
- מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות (לא יותר).
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון