הוראות הכנה
מרכיבים
- 6-8 מצות רטובות ולחות.
- בצל בינוני קצוץ
- חציל אחד גדול חתוך לקוביות (אין צורך לקלף את הקליפה)
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- קופסא של רסק עגבניות (420 גרם) - ניתן לקנות בכל סופרמרקט
- מעט בזיליקום לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית סוכר
- 50 גרם חמאה (מחולקת ל-4 חלקים שווים)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
תבנית מלבנית (30X25 ס"מ)
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל, בסיר רחב, עד לשקיפות.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים מעט.
- מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים לטיגון את החצילים עד לריכוך כל הירקות.
- מוסיפים לסיר עם הירקות את העגבניות המרוסקות, חצי כוס מים, התבלינים והסוכר.
- מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד לאידוי הנוזלים.
- מחממים את התנור לחום של 180°c.
- משמנים את בסיס התבנית המלבנית בשכבה עבה של חמאה.
- מניחים עליה 2 מהמצות כך שיכסו את כל הבסיס.
- מורחים על המצות עוד מעט מהחמאה ומניחים עליהן חצי מתערובת הירקות.
- מפזרים שליש מגבינת המוצרלה.
- מכסים שוב ב-2 מצות נוספות.
- מורחים מעט חמאה.
- מניחים את תערובת הירקות שנותרה.
- זורים עוד שליש מכמות הגבינה המפוררת.
- מכסים במצות שנשארו.
- מורחים אותן בשארית החמאה וזורים מעליהן את כל הגבינה שנותרה.
- אופים בתנור המחומם כ- 45 דקות עד להזהבת הלזניה.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: חברה לעבודה
שתף את המתכון