חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה מצות וחצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הלזניה של פסח הכי טעימה שאכלתי אי פעם. קלה מאוד להכנה ומעולה כמנה ראשונה לאירוח. זו עבודה של צעד אחרי צעד אבל שווה את המאמץ.
לזניה מצות וחצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הלזניה של פסח הכי טעימה שאכלתי אי פעם. קלה מאוד להכנה ומעולה כמנה ראשונה לאירוח. זו עבודה של צעד אחרי צעד אבל שווה את המאמץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 6-8 מצות רטובות ולחות.
- בצל בינוני קצוץ
- חציל אחד גדול חתוך לקוביות (אין צורך לקלף את הקליפה)
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- קופסא של רסק עגבניות (420 גרם) - ניתן לקנות בכל סופרמרקט
- מעט בזיליקום לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית סוכר
- 50 גרם חמאה (מחולקת ל-4 חלקים שווים)
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
תבנית מלבנית (30X25 ס"מ)
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל, בסיר רחב, עד לשקיפות.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים מעט.
- מוסיפים עוד מעט שמן ומוסיפים לטיגון את החצילים עד לריכוך כל הירקות.
- מוסיפים לסיר עם הירקות את העגבניות המרוסקות, חצי כוס מים, התבלינים והסוכר.
- מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד לאידוי הנוזלים.
- מחממים את התנור לחום של 180°c.
- משמנים את בסיס התבנית המלבנית בשכבה עבה של חמאה.
- מניחים עליה 2 מהמצות כך שיכסו את כל הבסיס.
- מורחים על המצות עוד מעט מהחמאה ומניחים עליהן חצי מתערובת הירקות.
- מפזרים שליש מגבינת המוצרלה.
- מכסים שוב ב-2 מצות נוספות.
- מורחים מעט חמאה.
- מניחים את תערובת הירקות שנותרה.
- זורים עוד שליש מכמות הגבינה המפוררת.
- מכסים במצות שנשארו.
- מורחים אותן בשארית החמאה וזורים מעליהן את כל הגבינה שנותרה.
- אופים בתנור המחומם כ- 45 דקות עד להזהבת הלזניה.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: חברה לעבודה
שתף את המתכון