הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה דפי לזניה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
½ בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס קמח
¾ ליטר חלב
150 גרם חמאה
250 גרם תרד קצוץ קפוא (ומופשר)
½ כוס ריחן קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (200 מ"ל)
½ ק"ג גבינת ריקוטה
75 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
5 כפות שמן זית
2 ביצים
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר קטן מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים קלות את השום. לאחר השחמה קלה מוסיפים את העגבניות ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הריחן ומעט מים ומבשלים ביחד על אש נמוכה כעשר דקות. טועמים ומתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל. מבשלים עוד כחמש דקות ומניחים בצד לצינון. לאחר שהתקרר מעט מעבירים למעבד מזון ומעבדים לקבלת מחית חלקה.
במחבת מחממים את שמן הזית שנותר ומטגנים את הבצל והצ'ילי עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ביחד תוך כדי פירוק הבשר (בעזרת כף עץ) לפירורים. מטגנים כך ביחד כשבע דקות ומוסיפים מעט פפריקה מתוקה. ממשיכים בטיגון עוד כשלוש ארבע דקות, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומסירים מהאש.
בסיר בינוני ממיסים את החמאה. לאחר שהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים את הקמח לקבלת מעין רביכה. כעת מוסיפים את החלב ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב בשמל סמיך שנדבק לכף העץ. מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים היטב ביחד. מניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את הריקוטה עם שתי ביצים ומעט מלח ופלפל לקבלת ממרח אחיד. מניחים בצד.
בתבנית אפייה עמוקה ורחבה יוצקים שליש מרוטב העגבניות כך שיכסה את כל תחתית התבנית. מעל מסדרים שכבה של דפי לזניה. מעל מניחים שכבה נדיבה של ריקוטה. מעל מפזרים את התרד הקפוא. מעל יוצקים מעט רוטב ומסדרים עוד שכבה של דפי לזניה. מניחים כעת את הבשר הטחון ומפזרים מעליו 50 גרם מוצרלה מגוררת. יוצקים עוד מעט רוטב על הבשר (על מנת שלא יצא יבש) ומסדרים מעליו עוד שכבה של דפי לזניה. יוצקים על השכבה העליונה את שארית הרוטב ומפזרים מעל את כל יתר הגבינות המגוררות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שכל הגבינה משחימה מלמעלה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון