הוראות הכנה
מרכיבים
400 ג"ר דלעת או 2 דלוריות קלופות חתוך לקוביות 2X2 ס"מ
1 קופסת / שקית של פסטה פנה מיני
1 כוס פרמזן מגוררת
100-200ג"ר גבינת פטה מגוררת
300 ג"ר סלמון חתוך 2X2 ס"מ או רצועות חזה עוף
50 ג"ר סלמון מעושן (לא חובה)
1/8 כוס שמן זית
מעט עלי רוזמרין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
בשמל:
4 כפות חמאה
2-3 כפות קמח
1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
1 בצל אדום, חתוך לקוביות דק
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
2 שיני שום קצוץ דק / כתושות
אופן ההכנה
1. בתבנית מסדרים את קוביות הדלעת דלורית ומורחים במעט שמן זית ומכנסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות וקולים את הקוביות עד ריכוך והזהבה עמוקה
2. במחבת עם כף שמן זית מטגנים עד שקיפות את הבצל השום הרוזמרין ואת דג הסלמון
3. בסיר עם מים רותחים וכפית מלח מבשלים את הפסטה כ3/4 מהזמן שרשום על השקית או הקופסא מסננים ומעמידים בצד
4. לבשמל :
בסיר קטן ממיסים את החמאה מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך ערבוב כשתי דקות
מוסיפים מהשמנת המתוקה באיטיות מעט בכל פעם כדי ליצור רוטב שמנת, תוך ערבוב מתמיד.
כאשר הרוטב מסמיך מעט, להוסיף 3/4 כוס פרמזן מגוררת אגוז מוסקט
5. בקערה גדולה מערבבים בעדינות את קוביות הדלעת הסלמון והפסטה ממליחים כמהה (זיכרו יש גבינת פטה מלוחה ) ומפלפלים ו 100 ג"ר גבינת פטה
מגוררת
6. משמנים תבנית פיירקס במעט שמן זית ומעבירים את תכולת הקערה מעל שופכים את רוטב הבשמל ומחדירים כמהה פנימה מעל מפזרים את יתרת הפרמזן וגבינת הפטה
7. מחממים תנור ל 185 מעלות ומכניסים לאפיה לכ 30 דקות או עד הזהבה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון