הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח.
3 כפות שמרים יבשים.(לא שימרית).
1 כף מלח.
1 כף סוכר.
2 כפיות גרגרי חילבה טחון.(לא חייב)
3 פרוסות לחם שחור ללא החלק הקשה.
7-8 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים,(לא את הלחם).
משרים את הלחם במים פושרים לכחצי דקה וסוחטים תוך כדי מעיכה לתוך הקמח.
מוסיפים את כל כמות המים וטורפים בעזרת מטרפה לבלילה אחידה.
מניחים לבלילה לתפוח,טורפים שוב ומתפיחים.
יוצקים על מחבת חמה בעזרת מצקת ומחכים עד שהבלילה מתיבשת.(כמו פנקייק).
טיפ חשוב: על מנת לקבל כמות גדולה של חורים יש לקרר את תחתית המחבת בעזרת מים קרים בין מחזור למחזור.
אין לשמן את המחבת מלבד הפעם הראשונה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון