הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סודה לבישול
1 יחידה ביצה
2 כוסות חלב פרה מפוסטר
1/4 כוס שמן
3/4 כוס שקדים
אופן ההכנה
משמנים את התחתית ואת הדפנות של תבנית לחם בגודל 22.5 על 12.5 על 7.5 ס"מ.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, סודת האפיה והמלח.
עושים חור גדול באמצע.
בקערה בינונית מערבבים את הביצה, החלב ואת שמן הבישול.
מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת היבשה בפעם אחת (לתוך החור).
בוחשים עד שהתערובת גושית.
מוסיפים את האגוזים.
שמים את העיסה בתבנית שהוכנה.
אופים בחום של 180 מעלות למשך שעה עד שעה ורבע.
מקררים על מדף תיל למשך 10 דקות.
מוציאים את הכיכר , מקררים לגמרי על המדף, עוטפים ומחכים לילה אחד לפני שחותכים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון