הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח
2 כפות שמן סלק (ע"ע)
1 כף סוכר
קורט מלח
1.5 כוסות מים
1 כף שמרים
1 בטטה קלופה ופרוסה
1 בצל קלוף ופרוס לטבעות
200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
חצי חציל חצוי לרוחב ופרוס לאורך
1 קישוא פרוס אלכסונית
מלח
פלפל
שמן זית
מעט אורגנו טחון
מעט זעתר
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את שמן הסלק, המים וקורט מלח ולשים לבצק אחיד, רך וגמיש. מניחים בקערה ומכסים במגבת להתפחה של כשעתיים.
מסדרים את הירקות בתבנית אפייה, מזליפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מרא של-180 מעלות למשך כעשרים וחמש דקות.
חותכים את הבצק ל-4. משטחים על תבנית אפיה רבע בצק (בצורת עיגול - על מחצית התבנית). מעל מסדרים שכבת בטטות, מעל שכבת בצל, מעל שכבת פטריות, מעל שכבת קישואים ומעל שכבת חצילים. סוגרים בעוד רבע בצק משוטח ומהדקים את כל הקצוות היטב. חוזרים על הפעולות עם חלקי הבצק הנותרים. מרטיבים את החלק העליון של שתי הככרות (קלות, על ידי מברשת). מפזרים מעל אורגנו טחון ומעט זעתר. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה או עד ששחום ויפה.
חותכים כל כיכר ל-4 ומגישים חם ומייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון