הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 קופסאות חלב קוקוס
2 כפות דבש
2.5 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות בוטנים קלופים
1 כפית אבקת צילי
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון
2.5 כוסות קמח
2.5 כוסות קמח מלא
1 כפית מלח גס
50 ג"ר חמאה
אופן ההכנה
1. בסיר מרתיחים את חלב הקוקוס וממיסים את הדבש בתוכו תוך כדי ערבוב מקררים לחם החדר ומוסיפים את השמרים וממתינים כ 10 דקות
2. על מחבת רחבה קולים את הבוטנים כדקה או 2 עד הזהבה קלה ומוסיפים את אבקת הצילי הפלפל הגרוס, הכמון לעוד כמצית הדקה
3. קוצצים את הבוטנים המתובלים בבלנדר או במעבד מזון עד לרמת משחה.
4.בקערה מערבבים היטב את הקמחים והמלח ויוצרים גומה באמצעיתו ומוסיפים את החמאה המומסת ואת משחת הבוטנים לשים היטב עד שכל הנוזלים נטמעו היטב בבצק
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח לשים כ 5 דקות ויוצרים ממנו כדור
6. מעבירים את הכדור לקערה משומנת קלות ומשמנים קלות את הבצק מכסים ומתפיחים כ שעה ומחצה עד להכפלת הנפח.
7. חותכים את הבצק לשניים ולשים כ דקה כל חלק ומעבירים לתבנית משומנת קלות
ומניחים בצד מכוסה כ 45 דקות
8.מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ 35 - 40 דקות עד הזהבה יפה מוציאים התנור ומשאירים בתבנית כ 10 דקות ואז משחררים מהתבנית ונותנים ללחם להגיע לחם החדר
מגיש:
מקור: https://www.101cookbooks.com/archives/001516.html
שתף את המתכון