חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם בסיסי מחיטה מלאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה המתכון הבסיסי ללחם שאני עובדת איתו רבות. ניתן להוריד את אבקת החלב והשומן,לצמצם את הדבש ל-1/8 כוס וחצי מכמות השמרים ואז להתפיח זמן כפול מהמתכון המקורי. כמו כן ניתן להוסיף תבלינים ואגוזים.
לחם בסיסי מחיטה מלאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה המתכון הבסיסי ללחם שאני עובדת איתו רבות. ניתן להוריד את אבקת החלב והשומן,לצמצם את הדבש ל-1/8 כוס וחצי מכמות השמרים ואז להתפיח זמן כפול מהמתכון המקורי. כמו כן ניתן להוסיף תבלינים ואגוזים.
הוראות הכנה
מרכיבים
3. כוסות מים פושרים
1. כף שמרים יבשים
¼ כוס דבש או דבשה
1. כוס אבקת חלב
7-6 כוסות קמח מלא
1. כף מלח
¾ כוס שמן או חמאה
2-1 כוסות קמח ללישה. (קמח לבן או קמח לחם)
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים במים ודבש, מוסיפים את הקמחים והחומרים היבשים פרט למלח לנוזלי השמרים.
לשים עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הקערה, מוציאים לשולחן עבודה ולשים עוד כ-10 דקות,מוסיפים את המלח ומסיימים את הלישה.
משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק ומגלגלים עד שהבצק משומן כולו.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מוציאים את האוויר ויוצרים שני ככרות,מתפיחים שנית עד להכפלת הנפח.
חורצים חריצים בבצק, מתיזים מים בהתזה ישירה ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות.
אופים כחצי שעה עד שהלחם חלול בנקישה על תחתיתו.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון