הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
1 חבילה שמרים טריים
2 כוסות מים, חמים
1 כף שמן זית
2 כוסות בצל יבש, קצוץ
2 שיני שום, קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כוס זיתים ירוקים
2 כפות רוזמרין
אופן ההכנה
מערבביםבקערה גדולה 1.25 כוסות של הקמח ואת השמרים.
מוסיפים את המים החמים, את כף השמן ואת כפית המלח לתערובת היבשה של השמרים.
מקציפים עם מיקסר חשמלי למשך 30 שניות במהירות נמוכה, תוך כדי גירות צידי הקערה.
מקציפים במהירות גדולה למשך 3 דקות.
מוסיפים כמה משארית הקמח שאפשר.
לשים את הבצק על משטח מקומח עד שקשיח וגמיש.
הופכים את הבצק לכדור.
שמים בקערה משומנת, מכסים ומשאירים במקום חם עד שתופח (בערך שעה).
מועכים את הבצק, שמים על משטח מקומח, מחלקים לחצי. הופכים כל חצי לכדור
מכסים ומשאירים בחוץ למשך 10 דקות.
במחבת מבשלים את הבצל ואת השום בשתי כפות שמן, עם כיסוי על חום נמוך במשך 3 עד 5 דקות.
מורידים כיסוי וממשיכים לבשל עד שהבצל מתחיל להפוך לחום.
מוסיפים את הזיתים.
מעוכים את הכדורים עד שקוטרם בערך 30 סנטימטר.
עושים משקע בעומק של סנטימטר כל 5 סנטינטר על כל חצי.
שמים את תערובת הבצל ומפזרים את הרוזמרין.
מכסים ושומרים במקום חם למשך 20 דקות עד שתופח.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון