הוראות הכנה
מרכיבים
850 גרם קמח שטיבל 2
100 גרם קמח מלא
100 גרם קמח שיפון
100 גרם סוכר חום
20 גרם שמן סויה
650 גרם מים פושרים
30 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
50 גרם גרעיני חמניות קלופים
50 גרם שיבולת שועל
50 גרם דוחן
50 גרם שומשום
אופן ההכנה
במיקסר שמים את כל הקמחים, הסוכר החום, שמן הסויה והמים, ולערבל למשך 3 דקות באופן איטי
2. מוסיפים את השמרים לתערובת ומערבלים למשך דקה
3. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 6-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה
4. מוסיפים את הזרעונים (גרעיני חמניות, שיבולת שועל,דוחן ושומשום) ומערבלים במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה
5. מתפיחים את התערובת בטמפרטורת החדר למשך שעתיים, כעבור שעה מוציאים את הגז מן הבצק באמצעות תפיחות קלות
6. כדי ליצור כיכר לחם חותכים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומעגלים. מניחים את הכיכרות במגש במרווח המאפשר מקום לתפיחה של כל אחד מהם (ניתן גם להכין לחמניות)
7. כחצי שעה לפני האפייה (לאחר שעה וחצי של התפחת הלחם) מדליקים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות
8. לפני האפייה חורצים את גב הלחם
9. ניתן לפזר תערובת של דגנים מעל הלחם אך יש להרטיב את הבצק לפני הוספת הדגנים
10. לפני שמכניסים לתנור מתיזים מעט מים בתוכו באמצעות שפריצר , סוגרים את דלת התנור וממתינים מספר שניות
11. מכניסים את הלחם לתנור ושוב מתיזים מעט מים על הלחם
12. סוגרים את פתח התנור ומורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות
13. אופים את הלחם למשך 35-30 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון