הוראות הכנה
מרכיבים
16 יחידות נאן :
500 גרם קמח תופח
2 כפיות שטוחות של מלח שולחן
4 כפות יוגורט מעולה
230 מ"ל מים פושרים
גוש חמאה בשביל למרוח בהגשה
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (אפילו אם זה מגיע ל350 מעלות).
מערבבים קמח ומלח היטב ומוסיפים את היוגורט ואת המים בהדרגה עד לקבלת מירקם נעים , רך וקצת דביק.
מניחים בצד למשך שעה.
לאחר שעה מחלקים את הבצק ל 16 חתיכות שוות בגודל ומרדדים כל אחת לעובי של 1 ס"מ ואורך לפי גודל החתיכה , אני ממליץ על הצורה המקורית אליפסה.
מכניסים לתנור לחלק העליון והחם ביותר למשך 50 שניות מכל צד !!! בבקשה לא לעזוב את התנור ולהיות ערניים לגביי הלחם כי הוא מסוגל להישרף בשניות ספורות מעל המידה הרצויה.
מוציאים ומורחים את החמאה בכמות נדיבה ניתן לפזר מעל צ'ילי , גרגירי חרדל , עשבי-תיבול ועוד פינוקים.
לנגב ברוטב שנישאר ....בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון