חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם כפרי למרק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם זה נפלא לשימוש כקערה למרק חם, סמיך ומהביל. בתיאבון.
לחם כפרי למרק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם זה נפלא לשימוש כקערה למרק חם, סמיך ומהביל. בתיאבון.
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' קמח מלא
500 גר' קמח שטיבל 2 (קמח לבן ללחם)
500 גר' קמח שיפון
1 שקית שמרית
60 גר' סוכר
30 גר' מלח
2.5-3 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים את שלושת סוגי הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק. לא חייבים להשתמש בכל הכמות של המים, זה תלוי במידת הלחות של הקמח (או כמו שאומרים: מים, כמה שהקמח לוקח...).
בשלב זה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק הופך גמיש וחלק.
מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח, מוציאים אוויר ומחלקים למספר הלחמים שרוצים להכין. הבצק הזה הוא ל-4 כיכרות בגודל בינוני.
מתפיחים את הכדורים בתבנית מקומחת בקמח מלא עד הכפלת הנפח.
תנור ב- 220 מעלות, מכניסים קערה עם מים או עם קוביות קרח כדי ליצור לחות בתנור.
אופים כ-40 דקות עד שבנקישה על תחתית הלחם יש צליל חלול והקרום קשה.
אחרי הצינון חותכים את "ראשו" של הכיכר כדי ליצור מעין קערה ומוציאים את תוכו הרך.
אימצתי בחום את המלצתה של אשת פוטיפר להכניסו שנית לתנור לכמה דקות כדי להקשות אותו עוד קצת.
מגיש: יעל_מאפים
מקור: רונן וינשטיין (פורסם בסגנון)
שתף את המתכון