הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כוס קמח לבן
1 כוס קמח שיפון
2.5 כוסות קמח מלא מחיטה מלאה
3 כפות שמן זית
כף מלח
2 כוסות בערך מים פושרים
30גרם קוביית שמרים.או 2 כפות מלאות שמרים יבשים.
1/2 כוס קוואקר קלוי
אופן ההכנה
1.ממיסים את השמרים במעט מים פושרים . (אם משתמשים ביבשים אין צורך).
2.מנפים את הקמחים ומוסיפים את השמן ,השמרים, המים, מלח, והקווקר ללוש בערך 10
דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. (אם יש צורך להוסיף מעט מים או קמח לבן)
3.לתת לבצק לנוח בערך חצי שעה, או 40 דקות, ללוש 2 דקות .לחלק את הבצק לשתיים או
שלוש חלקים.
4.להתחיל לעצב כיכרות. לכסות את הכיכרות ולתת להן התפחה חוזרת הפעם שעה וחצי,
שעתיים.
5.לפני האפיה לחרוץ חריצים,ולפזר מעט קמח וקוואקר במסננת על הכיכרות.
6.לאפות על 180 מעלות בערך 25 דקות או 30 בתנור מחומם מראש בטורבו.
אם רוצים לחם "קריספי" שמים בתוך תבנית מעט מים,לייצירת אדים.
מגיש:
מקור: אילנית
שתף את המתכון