חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים פושרים.
1 כפית סוכר
3 כוסות קמח לחם לא מולבן (אם אין , אז קמח ללחם)+עוד ללישה .
2.5 כפיות מלח.
1 כף גדושה גרגרי אניס.
חצי כוס קמח תירס דק. + עוד לקימוח הלחם מעל.
3 כוסות קמח מלא- ללחם- (עתיר גלוטאן)
1 כף משפר אפיה.
4 כפות שמן זית.
אופן ההכנה
הכנת ראש עיסה- לערבב מים פושרים+ שמרים. לערבב נמרצות בכף עץ לאותו כיוון לפחות 100 פעמי. או לערבב בעזרת מיקסר. להשאיר מכוסה. ל- מינימום שעתיים מקסימום – לילה.
למחרת או אחרי תום הזמן, לפזר מעל ראש העיסה מלח, אניס וקמח תירס. להוסיף קמח מלא וסוכר. ללוש בעזרת ה וו לישה , עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם יש צורך , אפשר להוסיף קמח ללחם. אם לשים ביד, ללוש נמרצות לפחות 10 דקות לישה הגונה. להתפיח לאט עד הכפלה. רצוי במקום קריר. אני מתפיחה לילה במקרר. בשקית זיפ-לוק. להוציא אויר בעדינות מהבצק- ללוש מעט.
לחלק לשלושה כדורים או ללחמניות. לקמח תבנית אפיה בקמח תירס.להניח לחם מעוצב מעל. להתפיח להכפלה. לאבק מעל בקמח תירס , או בקמח מלא. לפני האפיה לעבור על פני הלחם בעזרת מזלג , ולחורר חורים עד הסוף.
לחם זה לא אמור לקבל גובה.
לאפות בתנור בחום של 200 מעלות ב 10 דקות ראשונות. להוריד ל- 180 מעלות. לאפות עד שצליל חלול נשמע.
מגיש: anatov
מקור: מרוקאי
שתף את המתכון