הוראות הכנה
מרכיבים
140 ג"ר קמח לחם או קמח לבן (כ 3 כוסות לערך)
½1 כפיות מלח
2 כוסות מים
1 כפית שמרים יבשים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
2. מוסיפים את המים ולשים ביד עד לקבלת עיסה נוזלית יחסית אך אחידה.
3. מכסים במגבת ומעמידים ל 18 שעות במקום מוצל אך חמים.
4. לאחר 18 שעות מקמחים קרש עבודה ומעבירים אליו את הבצק. נותנים לו לתפוח על הקרש עוד שעתיים.
5. מחממים את התנור ל-250°c (רצוי על טורבו)
6. מעבירים את הבצק הדביק ל- 2 כלי אפיה שרופדו היטב בקמח.
7. מכניסים לתנור ל- 30 דקות ב-250°c.
8. מורידים חום ל 150°c לעוד 15 דקות.
9. מוציאים לאוויר ל ½ שעה לפחות לפני האכילה.
מגיש:
מקור: מאפיות ניו יורק
שתף את המתכון