הוראות הכנה
מרכיבים
4 ספלים קמח לבן
2 כפות שמרים, טריים
1/2 כפית מלח,
2 כוסות מים , פושרים
¼ כוס שמן זית
1 בצל יבש, קצוץ דק
1 שן שום, מעוכה
100 גרם עגבניות מיובשות, משומרות בשמן
חופן עלי בזיליקום
1 ביצה, טרופה
½ כפית מלח בישול גס
אופן ההכנה
מניחים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים את שמן הזית וחצי מכמות מים ולשים עד לקבלת בצק. מוסיפים מים לפי הצורך.
מוסיפים מלח ולשים שוב. מניחים לתפוח במשך כ-40 דקות.
שבים ולשים את הבצק כ-5 דקות, מחלקים לשניים ויוצרים עלה בגודל של תבנית אפיה.
משמנים תבנית אפיה, מניחים בתוכה אחד מעלי הבצק ומחוררים אותו בעדינות בעזרת מזלג.
במחבת קטנה מטגנים את הבצל והשום ב-2 כפות שמן זית עד שהם מתחילים להשחים.
שופכים על הבצק שבתבנית את השמן, השום והבצל, מפזרים בצורה אחידה ומניחים מעל את העגבניות המיובשות וביניהן עלי בזיליקום.
מכסים בעלה הבצק הנותר, מורחים במעט ביצה טרופה, מפזרים מעל מלח בישול, מהדקים את השוליים מסביב סביב ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-230 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון