הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם קמח
50 גרם שמרים טריים, 1 חבילה שמרית (שמרים יבשים)
1 כף אבקת שום
2 כפות אורגנו, יבש
1 כפית מלח
5 כוסות מים, בדר"כ צריך יותר
1 כף מרגרינה, מומסת
לפי הטעם קמח
אופן ההכנה
1.מערבבים היטב את הקמח, השמרים, אבקת השום,האורגנו והמלח.
2. מוסיפים את המים ומעבדים 10 דקות. מכסים במגבת ומניחים לתפוח 40 דקות.
3. מעבדים את הבצק עוד 10 דקות, חוצים את הבצק לשניים ויוצרים 2 ככרות, להניח לעוד 20 דקות מכוסה במגבת.
4.מורחים את הככרות במרגרינה המומסת, בוזקים את מעט הקמח ואופים בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס כ-40 דקות.
הבדיקה של גמר אפית הלחם מתבצעת ע"י דפיקה עם האצבע על הכיכר, צריך להישמע רעש חלול
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון