הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 קמח דורום
1.5 כף שמרים יבשים
1 כף מלח גס
3 בקבוקי בירה שחורה
1/2 כוס מים
למילוי:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
4 פטריות יער גדולות קצוצות עבה
4 פטריות פונטבלו קצוצות עבה
4 פטריות שמפיניון גדולות קצוצות עבה
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית מוסקט טחון
1/4 כפית שמן זית+1/4 חבילת חמאה
75 ג"ר גבינת קשקבל מגורדת
לציפוי:
1 ביצה טרופה
50 ג"ר שומשום
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את הקמח דורום והשמרים ומלח גס
2. מוסיפים את הבירה השחורה והמים ולשים כ 10 דקות עד קבלת בצק גמיש
3. יוצרים כ 12 כדורים בגודל כדור טניס מהבצק מכסים ומניחים לשעתיים התפחה
למילוי:
4. במחבת טפלון ממיסים את שמן הזית והחמאה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות
5. מוסיפים את הפיטריות והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב כ 5 דקות ומנקזים נוזלים
מקררים לחם החדר ומוסיפים את גבינת הקשקבל
להרכבה:
6. על משטח מקומח פותחים את הלחם לגודל 20X10 ומניחים את המילוי באמצע לאורכו
מקפלים את הבצק זה על זה וסוגרים שוב מכיוון התפר לצד שני.
7. מורחים בביצה ומעט שומשום מסדרים בתבנית עם נייר אפיה במרחק זה מזה
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות ל20 דקות עד השחמה.
מגיש:
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון