הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ליטר חלב פושר
1.2 קילו קמח מנופה היטב
60 גרם שמרים טריים
120 גרם סוכר
120 גרם חמאה רכה
20 גרם מלח
2 ביצים
120 גרם צימוקים
120 גרם שזיפים שחורים יבשים קצוצים דק
120 גרם מישמש יבש קצוץ דק
120 גרם תאנים יבשות קצוצות דק
120 גרם תמרים יבשים קצוצים דק
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
100 גרם שקדים קצוצים דק
100 גרם דובדבנים מסוכרים קצוצים דק
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
ראש העיסה :
ממיסים שמרים וחצי מכמות הסוכר במעט חלב מוסיפים קמח עד שמקבלים בצק דליל
כמעט בלילה מכסים במעט קמח ומתפיחים עד הכפלת הכמות
בצק :
מוסיפים את ראש העיסה לקמח מוסיפים ביצים מלח יתרת החלב ואגוז מוסקט לשים לבצק
אחרי כ- 3 דקות לישה, מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ 7 דקות.
מתפיחים את הבצק במשך 30 דקות, לשים פעם נוספת ,מערבבים את כל הפירות והאגוזים
ומוסיפים לבצק. מערבבים היטב.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומניחים כל כדור למנוחה של 5 דקות.
מגלגלים לצורה מאורכת מניחים בתבנית "אנגליש קייק" משומנת, מורחים ביצה ומתפיחים לפחות שעה.
אופים כ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות
בתאבון.
מגיש:
מקור: הנס ברטלה
שתף את המתכון