חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם פשוט של פעם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם פשוט של פעם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1. כף שמרים יבשים
¼ 2 כוסות מים פושרים
1. כף סוכר
1. כף מלח
7-6 כוסות קמח לבן לא מולבן
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים עם המים, בוחשים פנימה את הסוכר ומניחים בצד לכמה דקות.
מוסיפים את הקמח לשמרים,מערבבים עד שמתקבל בצק שניתק מדפנות הקערה,מוציאים ולשים 10 דקות על משטח,מוסיפים כמות קמח הנדרשת רק כדי שהבצק לא ידבק. רק אח"כ מוסיפים את המלח שהופך את הבצק לקשה יותר היות שהוא מגביר את פעולת הגלוטן.
משמנים קערה גדולה כאשר הבצק חלק וגמיש, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה,מניחים מגבת לחה עליו.
כשמכפיל את נפחו, יוצרים שני ככרות קטנות ומתפיחים שנית.
חורצים, מתיזים מים או התזה ישירה, את בחלל התנור, ליצירת קרום קשה במיוחד יש להניח גם תבנית עם כחצי כוס מים בתחתית התנור.
אופים בחום של 220 מעלות חצי שעה.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון