הוראות הכנה
מרכיבים
1. כף שמרים יבשים
¼ 2 כוסות מים פושרים
1. כף סוכר
1. כף מלח
7-6 כוסות קמח לבן לא מולבן
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים עם המים, בוחשים פנימה את הסוכר ומניחים בצד לכמה דקות.
מוסיפים את הקמח לשמרים,מערבבים עד שמתקבל בצק שניתק מדפנות הקערה,מוציאים ולשים 10 דקות על משטח,מוסיפים כמות קמח הנדרשת רק כדי שהבצק לא ידבק. רק אח"כ מוסיפים את המלח שהופך את הבצק לקשה יותר היות שהוא מגביר את פעולת הגלוטן.
משמנים קערה גדולה כאשר הבצק חלק וגמיש, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה,מניחים מגבת לחה עליו.
כשמכפיל את נפחו, יוצרים שני ככרות קטנות ומתפיחים שנית.
חורצים, מתיזים מים או התזה ישירה, את בחלל התנור, ליצירת קרום קשה במיוחד יש להניח גם תבנית עם כחצי כוס מים בתחתית התנור.
אופים בחום של 220 מעלות חצי שעה.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון