הוראות הכנה
מרכיבים
750 ג' קמח שטיבל 2
30 ג' שמרים טריים
30 ג' מחמאה
15 ג' מלח
380 ג' מים
1 כפית סוכר
1 כפית מאלט ניתן להוסיף במקום דבש או דבש תמרים
תבנית לחם עם מכסה בגודל 35X10, אני כאמור התשמשתי בתבנית חד פעמית גדולה
עם דפנות ישרות לאפית חלה במקור.
אופן ההכנה
1.למזוג כמעט את כל כמות המים לקערה. להמיס בהם את השמרים.
2.להוסיף חופן קמח אחד או שניים. להוסיף את הסוכר, המלח, והחמאה
וללוש תוך שמוסיפים את שארית הקמח עד שהבצק אינו דביק יותר.
להוסיף את יתרת המים. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק בכלל.
3.להפוך את הקערה על משטח עבודה. ללוש כמה דקות. ליצור חבל ארוך מהבצק כולו.
לקפל את החבל לשניים. לקרב את שני קצוות ולסובב ליצירת בורג
- צורת חבל - כמו ביסלי גריל.
4.לשמן את התבנית במעט חמאה. להניח את חבל הבצק בתוכה. לדחוס מעט את הבצק כדי
לאזן בין חלקיו. לסגור המכסה לא עד סופו - להשאיר סנטימטר אחד פתוח.
להתפיח במשך שעה.
5.סוגרים המכסה לגמרי ולאפות בחום של 220-200 מעלות במשך 50 דקות בערך.
כשהלחם יוצא מהתנור, להוציא מהתבנית ולהעמידו על צידו המרובע הקטן
(על הרגליים) על רשת לצינון.
מגיש:
מקור: ניצה גרי
שתף את המתכון