הוראות הכנה
מרכיבים
לוקחים חצי כוס מהשאור, מוסיפים כוס קמח שיפון ואם צריך מעט מים ליצירת עיסה רכה.
מעמידים בחוץ ללילה (כ- 8 שעות).
לעיסה הספוגית שנוצרה מוסיפים:
כוס וחצי מים פושרים
כפית דבש
2 כפות שמן זית
½ ק"ג קמח שיפון
2 כפיות מלח.
אופן ההכנה
אם יש לכם מיקסר ממש חזק תנסו להשתמש בו. אם לא - ללוש בידיים בלי להתעצל לפחות 15 דקות.
להניח בקערה משומנת ולסובב כך שכדור הבצק יכוסה בשמן מכל צדדיו.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשלוח למקום חמים להתפחה.
ההתפחה אורכת כ 10-12 שעות שגם בסופן הבצק לא מגיע לנפח כפול, אבל זה מספיק. יותר מזה כבר יוצא חמוץ מדי.
מוציאים את האויר. יוצרים כיכר ושוב מתפיחים מכוסה (עכשיו אמור להיות שוב לילה אז מתפיחים כל הלילה).
בבוקר מחממים תנור בלי טורבו ל 250 מעלות. חורצים את הכיכר ומכניסים לתנור החם.
אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 170 מעלות ואופים עוד 30-40 דקות. מצננים על רשת בתוך התנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון