הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח שטיבל לבן רגיל
2 חבילות שמרים טריים
2 כוסות מים, חמים
1/4 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח שיפון
1 כף קימל
לפי הטעם
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים 2.75 כוסות מהקמח הרגי ואת השמרים.
מוסיפים מים חמים, סוכר חום, שמן וכפית מלח.
מקציפים עם מיקסר חשמלי במהירות נמוכה עד בינונית למשך 30 שניות תוך כדי גירוד צידי הקערה.
מקציפים במהירות גבוהה למשך 3 דקות.
מוסיפים את קמח השיפון, את הקימל וכמה מהקמח שאפשר.
שמים את הבצק על משטח מקומח, לשים את הבצק ומוסיפים קמח עד שהבצק הוא קשיח וגמיש.
הופכים את הבצק לכדור, שמים בקערה משומנת.
מכסים ושמים במקום חם עד שהבצק תופח (בערך שעה).
מועכים את הבצק, שמים על משטח מקומח.
חותכים את הבצק לחתי, מכסים ומשאירים בחוץ ל10 דקות.
משמנים נייר אפיה, מפזרים עליו את קמח התירס.
הופכים כל חצי לכדור, ומשטחים אותו עד שקוטרו בערך 15 סנטימטר.
משמנים שתי תבניות לחם קטנות.
שמים את החצאים, מכסים ושמים במקום חם עד שתופח (30 עד 40 דקות).
אופים בחום של 190 מעלות למשך 35 עד 40 דקות.
מורידים מהתבניות ומקררים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון