הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות דבש
2 כפות ברנדי
½1 כוסות מים
¼ כוס שמן
3 כוסות קמח מלא מנופה היטב
¼ כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
¼ כוס אגוזי לוז קצוצים גס
¼ כוס צימוקים לבנים
¼ כוס מישמש יבש קצוץ
½ כוס אננס מסוכר חתוך לריבועים קטנים
5 תמרים חתוכים לקוביות קטנות
1 כף גרידת לימון
1 כף גרידת תפוז
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
קורט קינמון
קורט מלח
¼ כפית הל טחון
אופן ההכנה
מחמים את התנור ל-180°c .
מחממים בסיר את הדבש , הברנדי והמים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומניחים בצד.
מערבבים בקערה את כל האגוזים והפירות היבשים והתבלינים .
מוסיפים לקערה את הדבש ומערבבים היטב ומניחים בצד ל 10 דקות .
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתיה והשמן ומערבבים היטב לבלילה אחידה .
משמנים תבנית כיכר ויוצקים את הבלילה .
אופים בתנור למשך שעה [ עד קיסם יבש ].
מצננים ואוכלים .
בתיאבון
מגיש:
מקור: סדנת לחם צרפתית
שתף את המתכון