חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמאגון הפיתה/פיצה התורכית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפיתה/פיצה התורכית
לחמאגון הפיתה/פיצה התורכית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפיתה/פיצה התורכית
הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם (5 כוסות) קמח לחם
50 גרם שמרים טריים
60 מ"ל (6 כפות) שמן
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
420 מ"ל (¾1 כוסות) מים
למלית:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
350 גרם בשר טלה טחון
1 חציל קלוי וקצוץ גס (לא חובה)
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
צנצנת קטנה רוטב עגבניות מוכן
1 בצל סגול פרוס דק
1 עגבנייה פרוסה לפרוסות דקות
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות ברציפות לקבלת בצק גמיש. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
2. מכינים את המלית: מחממים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים לקבלת מרקם פירורי יבש. מסירים מהאש. מוסיפים חציל (אם רוצים) ומחצית מכמות הפטרוזיליה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מחלקים את התערובת ל-12 כדורים.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
4. מרכיבים ואופים: משטחים כל כדור לעלה עגול ודק מאוד (אין צורך בהתפחה שנייה). מניחים בתבנית מקומחת. מורחים כף או שתים רוטב עגבניות על כל עלה, ומפזרים מעל בנדיבות מתערובת הבשר.
5. אופים 7-6 דקות עד שהבצק אפוי. מוציאים מהתנור ומקררים דקה-שתיים. מפזרים מעט בצל, מניחים מעל פרוסת עגבנייה וצרור קטן של פטרוזיליה, מגלגלים כמו לאפה ומגישים. הולך טוב עם טחינה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון