הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
½ כפית מלח
2 כפיות סוכר
125 גרם חמאה
1 גביע יוגורט או אשל
1 ביצה
חלב למשיחה
אופן ההכנה
1.מחממים תנור ל 180°c .
2.מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים בקצות האצבעות עד שמקבלים פירורים דקים. מוסיפים את היוגורט והביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אותו לשים כמה דקות.
3.מחלקים את הבצק ל 12-15- חלקים. מעצבים כדורים ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
4.אופים בתנור 30-25 דקות, עד שסכין הננעצת בלחמניה יוצאת יבשה. אם הלחמניות משחימות מדי, מכסים בנייר אלומיניום.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: הדי שרון
שתף את המתכון