הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
500 גרם קמח
2 כפיות מלח
¾ כוס שמן
20 גרם שמרים
למילוי
2 בצלים לבנים גדולים
2 כפיות מלח
350 גרם בשר בקר טחון גס (כמו להמבורגר)
150 גרם כבד עוף קצוץ
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את כל חומרי הבצק בקערה. מערבבים תוך הוספת מעט מים ליצירת בצק חלק ולא דביק. לשים על משטח מקומח או במיקסר עם וו לישה.
מתפיחים שעה, במקום חמים, עם מגבת רטובה מעל (ניתן להכין מראש)
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים במחבת עד להשחמה.
שמים את הבצל בקערה, מוסיפים את הבשר והכבד. ממליחים ומפלפלים.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
שמים כף גדושה מילוי במרכז כל עיגול, אוספים את שולי הבצק מעל המילוי, מהדקים ומדביקים בעזרת האצבעות.
שמים את הכדורים הממולאים בתבנית אפייה כשהצד המודבק כלפי מטה, ומשטחים מעט.
מושחים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני כחצי שעה, עד שהמאפים שחומים.
ניתן לאפות מראש ולחמם לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון