חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות גבינה ביתיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפיית לחם בעיניי היא משהו מיוחד. יותר מכל סוג של עשייה במטבח החיבור אל הלחם הוא העמוק והאינטימי ביותר. אולי זה בגלל היותו מצרך מזון בסיסי כל כך, ואולי זה הטיפול בבצק בשלביו השונים עד שמקבלים מאפה עם ניחוח משכר שלא ניתן לעמוד בפניו. לחמניות הן בסה"כ דרך נוספת לגימור ואפייה של בצק. הן קטנות, אישיות וזמן האפייה שלהן מתקצר בכמעט חצי מהזמן שהיה לוקח להכין לחם מאותם חומרים. המתכון הזה הוא פרי נסיונות מרובים, עד שהגעתי לתוצאה אופטימלית מבחינתי. מומלץ להכין כמות גדולה יותר ממה שצריך, כיוון שהפיתוי לחטוף כמה לחמניות מיד כשהן יוצאות חמות מהתנור הוא גדול מכפי שיהיה ניתן לעמוד בו.
לחמניות גבינה ביתיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפיית לחם בעיניי היא משהו מיוחד. יותר מכל סוג של עשייה במטבח החיבור אל הלחם הוא העמוק והאינטימי ביותר. אולי זה בגלל היותו מצרך מזון בסיסי כל כך, ואולי זה הטיפול בבצק בשלביו השונים עד שמקבלים מאפה עם ניחוח משכר שלא ניתן לעמוד בפניו. לחמניות הן בסה"כ דרך נוספת לגימור ואפייה של בצק. הן קטנות, אישיות וזמן האפייה שלהן מתקצר בכמעט חצי מהזמן שהיה לוקח להכין לחם מאותם חומרים. המתכון הזה הוא פרי נסיונות מרובים, עד שהגעתי לתוצאה אופטימלית מבחינתי. מומלץ להכין כמות גדולה יותר ממה שצריך, כיוון שהפיתוי לחטוף כמה לחמניות מיד כשהן יוצאות חמות מהתנור הוא גדול מכפי שיהיה ניתן לעמוד בו.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
====
900 גר' קמח לחם (שטיבל מס' 2)
30 גר' שמרים יבשים
50 גר' סוכר
20 גר' מלח
250 גר' גבינת קשקאבל (ניתן להמיר בטל העמק או בכל סוג גבינה קשה שמנה אחרת)
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
300 מ"ל חלב
300 מ"ל מים פושרים
להתפחה
=====
שתי כפות שמן זית
------------------------------------
מעט פרג שלם / גרעיני שומשום (אופציונלי)
מעט חלב (אופציונלי)
אופן ההכנה
אני ממליץ להכין את כל החומרים מראש בקערות/קעריות.
את הקמח מומלץ לסנן קודם לכן.
את החמאה יש לחתוך לקוביות.
את הגבינה יש לגרד בפומפיה לפתיתים גדולים וגסים.
שופכים את הקמח, השמרים, הסוכר והנוזלים למערבל מזון עם קרס לישה (ניתן גם לתוך קערה וללוש את הבצק בידיים). לשים כדקה-שתיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה והגבינה ולשים עוד כ 5-7 דקות עד שמתקבל הבצק. את המלח מוסיפים בסוף ללישה נוספת של שתיים-שלוש דקות. הבצק בסופו של דבר צריך להית לח למדי ואמור להיפרד מדפנות הקערה.
אם לא בטוחים לגבי מידת הלחות של הבצק, רצוי תמיד לדאוג שיהיה יותר לח מיבש. קמח ניתן להוסיף בכל שלב של הלישה. מים יהיה קשה קצת יותר.
בשלב הבא מוציאים את הבצק למשטח לישה מקומח ולשים אותו עם הידיים עוד מספר דקות.
בסיום הלישה מתקבל בצק מעט לח ועם מרקם קטיפתי, כבר עכשיו אפשר להריח אותו ולהנות מהארומה המדהימה שלו.
מכינים מבעוד מועד קערה גדולה, משומנת קלות על הדפנות בשמן זית ומכניסים את הבצק פנימה. מורחים גם אותו בעדינות בשכבה דקיקה של שמן זית על מנת שלא יתייבש.
לכיסוי הקערה ישנן שתי אופציות: המסורתית - מגבת לחה והמודרנית - ניילון נצמד. אישית, אני מעדיף את הדרך המסורתית, אבל זה יותר עניין של נוחיות.
מניחים במקום חמים (בין שעה לשעתיים, תלוי בטמפ') עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בשלב הבא יש להוציא את הבצק וללוש אותו כעשר דקות עם מערוך.
לאחר מכן יוצרים נקניק ארוך ממנו (אני ממליץ לחלק את הבצק לשניים ולעבוד עם כל חלק בנפרד) וחותכים ממנו חתיכות קטנות (כ-20 חתיכות ל"נקניק") לוקחים כל חתיכה כזו ביד מקומחת ויוצרים כדור שגודלו מעט יותר מכדור פינג פונג.
מניחים את ה"כדורים" בתבנית משומנת או עם נייר אפיה ובמרווחים גדולים מספיק בכדי לתת ללחמניות מרחב לתפיחה נוספת.
מכסים את התבנית במגבת לחה (או ניילון נצמד) ומניחים שוב להתפחה עד להכפלת נפח הלחמניות.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
לפני שמכניסים את הלחמניות לתנור ניתן להבריש אותן במעט חלב (או ביצה, אם רוצים לקבל מראה מבריק) ולפזר מעל שומשום או פרג, איך שאוהבים.
לאחר מכן מכניסים את הבצק לתנור למשך 20 דקות, עד שהן משחימות.
עם סיום האפיה מוציאים את הלחמניות מיידית מהתבנית ומניחים על רשת על מנת שיצטננו למשך כחמש דקות נוספות.
וזהו, בתיאבון!
מגיש: שבלול
מקור:
שתף את המתכון