הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג' קמח לחם
250 ג' מים
20 ג' שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
50 ג' שמן זית
10 ג' מלח
3 שיני שום כתושות
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דקיק
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל מצרכי הבצק ויוצרים בצק. לשים במערבל במשך 8-10 דקות.
2.משאירים בקערה במשך 20-30 דקות למנוחה, מכוסה.
3.יוצרים נחשים עבים וחותכים מהם מקטעים קצרים.
4.מניחים את מקטעי הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
5.מתפיחים על התבנית, מכוסה, עד שיכפיל נפחו.
6.מפזרים פרג ולהדק מעט בידיים כך שיידבק. לפזר מעט מלח גס על הפרג, לפי הטעם.
7.לאפות כעשר דקות בחום בינוני 180 מעלות, עד שיזהיב מעט.
(המטרה ליצור מאפים רכים (בפנים), תפוחים, וקראנציים בחוץ).
כמו כריות, עם בונוס של פריכות. המאפה לא צריך להגיע לצבע זהוב עמוק, שכן אז יאבד את
רכותו המקורית.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון