הוראות הכנה
מרכיבים
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם) או (כף גדושה שמרים יבשים + שקית אבקת אפיה)
1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1/2 כפית מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית או (כף גדושה שמרים יבשים + שקית
אבקת אפיה).
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק,
אחיד ולא דביק.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים
מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.
*סוד מתוק: כדי שמאפי שמרים ביתיים ישמרו על טריותם למשך זמן ארוך יותר, מומלץ להוסיף להם משפר אפייה (נמכר בצמוד לשקית השמרית). והכמות? 1 שקית משפר לכל 1 קילו קמח.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון