חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות רכות בצורת קרואסון קלות להכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות רכות בצורת קרואסון brלחמניות חמאתיות ומתקתקות קלות הכנה br br
לחמניות רכות בצורת קרואסון קלות להכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות רכות בצורת קרואסון brלחמניות חמאתיות ומתקתקות קלות הכנה br br
הוראות הכנה
מרכיבים
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם) או (כף גדושה שמרים יבשים + שקית אבקת אפיה)
1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1/2 כפית מלח
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
• בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית או (כף גדושה שמרים יבשים + שקית
אבקת אפיה).
• מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק,
אחיד ולא דביק.
• מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
• מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
• מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים
מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.
*סוד מתוק: כדי שמאפי שמרים ביתיים ישמרו על טריותם למשך זמן ארוך יותר, מומלץ להוסיף להם משפר אפייה (נמכר בצמוד לשקית השמרית). והכמות? 1 שקית משפר לכל 1 קילו קמח.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון