הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 2 כוסות (650 מ"ל) מים פושרים
2 כפות (25 גר') סוכר
50 גרם שמרית
50 גרם משפר אפייה (מצורף לשקית שמרית)
6 כוסות (850 גר') קמח
1 כוס (150 גר') קמח שיפון
1 כף (15 גר') מלח
360 גר' שוקולד צ'יפס (שהיו במקפיא 10 דקות)
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערת מיקסר מים, סוכר ושמרית. מוסיפים משפר אפייה, את שני סוגי הקמח ומלח. לשים בעזרת וו לישה 8 דקות במהירות נמוכה ו-3 דקות נוספות במהירות בינונית.
2. מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ולשים קצרות, רק עד ששבבי השוקולד מתפזרים בתוך הבצק.
3. מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
4. מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים (במשקל 120 גר' כל אחד).
5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
6. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים קמח תירס או מעט שיבולת שועל טחונה ומניחים את הכדורים באופן מרווח ביותר. זורים מעט קמח על כדורי הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח בערך כ-20 דקות. בעזרת מספריים גוזרים שפיץ במרכז כל כדור.
7. שמים כ-4 קוביות קרח בתחתית התנור (או מרססים במים את תחתית ודפנות התנור), כדי ליצור סביבה לחה. מכניסים מיד את התבנית לתנור, מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-20-15 דקות (רצוי לא בטורבו, למניעת התייבשות הלחמניות). מוציאים ומעבירים את הלחמניות לצינון על רשת.
8. בתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון