הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
15 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים ויותר
קורט מלח
4 כפות שמן זית
לבשר:
2 בצלים קטנים קצוצים דק,
3 שיני שום כתושות.
1 פלפל אדום חריף טרי. מנוקה מחרצנים , קצוץ דק.
1 עגבנייה בשלה , קלופה וקצוצה,
300 גרם בשר טלה טחון
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות תרכיז רימונים
4 כפות שמן זית
4 כפות פטרוזיליה קצוצה,
מלח ופלפל
אופן ההכנה
ההכנה
1.מכינים את הבצק, מערבבים בקערת המיקסר את חומרי הבצק ולשים
לבצק חלק ואחיד. אם צריך, מוסיפים קצת מים לבצק. שמים את הבצק בקערה גדולה מכסים ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי.
2.מערבבים יחד את כל שאר החומרים, מלבד שתי כפות של רסק עגבניות, לתערובת אחידה.
3.דוקרים את הבצק באצבעות ולשים אותו עוד דקה אחת. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול גדול ודק. מניחים את עיגולי הבצק על תבניות התנור, מרופדות בנייר אפייה.
4.מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
5.מורחים על כל עיגול בצק כף רסק עגבניות, מפזרים שכבה של תערובת הבשר. מטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.
6.אופים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות עד ששולי הבצק נחרכים מעט.
מגיש:
מקור: בית י
שתף את המתכון