הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כוסות פירה תפוחי אדמה
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב או מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים, מוסיפים את השמרים ומערבבים להמסה, מכסים
את הקערה בצלחת ומניחים לתסיסהה לכמה דקות.
2. מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים, מוסיפים את החלב
ומערבבים בעזרת כף עץ, מוסיפים את הפירה, השמן והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך,
מוסיפים מעט חלב או קמח לפי הצורך, הבצק צריך להיות רך מאד אבל לא דביק.
3. מניחים את הבצק על משטח ולשים 5 דקות, ניתן לעשות את כל התהליך במיקסר כולל
הלישה.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
5. משטחים את הבצק על משטח משומן לעובי 1.5 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
6. מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת לחום בינוני, לא רותח! נוטלים עיגול בצק ומותחים
מעט לצדדים בעזרת הידיים, מניחים בשמן ומטגנים על להבה בינונית עד לזהבה יפה משני
הצדדים.
7. מוציאים לספיגת השמן על נייר מגבת.
8. מגישים חם - משפשפים בשן שום בעודה חמה או מגישים עם שמנת חמוצה, או גבינה
מלוחה או גבינה צהובה מגורדת.
9. ניתן להגיש גם עם תוספת מתוקה כמו רסק תפוחי עץ, או מחית פירות או רוטב וניל.
10. בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון