הוראות הכנה
מרכיבים
שקית שזיפים יבשים
סוכר, לפי הטעם
קינמון, וניל לבישול, מיץ לימון
ניתן: פירות יבשים שונים ומגוונים: תפוחי עץ, משמשים, צימוקים, תותים וכו'
אופן ההכנה
בסיר גדול (הפירות תופחים בבישול) מכניסים שקית שזיפים מיובשים. אפשר להוסיף ממגוון הפירות היבשים ואז יהיה לפתן פירות יבשים. למעוניינים בשזיפים בלבד - להסתפק בכך. יש לדעת שלפתן שזיפים הוא מתכון בדוק לטיפול בעצירות.
מוסיפים מים רותחים שיכסו את הפירות. מוסיפים סוכר: חצי כוס , יותר או פחות לפי הטעם והכמויות. מוסיפים קינמון, וניל לאפיה,מיץ לימון - לפי הטעם.
מרתיחים במכסה סגור למחצה עד שהפירות תופחים ורכים למגע. זמן הבישול יכול להיות כחצי שעה, 40 דקות או שעה , תלוי בכמויות. מצננים את הלפתן ומקררים אותו במקרר. הלפתן משביח לאחר בילוי לילה במקרר.
מגיש:
מקור: אוסטרי
שתף את המתכון