הוראות הכנה
מרכיבים
לשון או מספר לשונות - המתכון ללשון אחת
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון
5 שיני שום
3 כפות אבקת מרק (עוף או בשר או תערובת)
אופן ההכנה
בסיר גדול שיכול להכיל את הלשון לטגן את הבצל בשמן להזהבה
להוסיף את השום מרוסק.
להוסיף 3 כוסות מים אבקת מרק ולבשל כ 5 דקות
להניח את הלשון אחרי שטיפתה בסיר עם הרוטב לבשל כשעה (עד שניתן לקלף את העור)
מוציאים את הלשון ומקלפים את העור מימנה
מחזירים לסיר ומבשלים כשעתיים נוספות ברתיחה עדינה עד להתככותה (מזלג חודר אליה בקלות)
פורסים אחרי התקררות - להגשה מחממים ברוטב.
מגיש:
מקור: המטבח היהודי של שמוליק כהן
שתף את המתכון