הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון בקר
1 קופסא עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
1 כף רסק עגבניות
1 בצל פרוס
1 שן שום קצוצה
¼ כפית זנגביל קצוץ
½ פלפל צ'ילי קצוץ
8 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 עלי דפנה
מעט נענע מיובשת
מעט טימין מיובש
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כף גרגרי פלפל אנגלי
1פלפל צ'ילי חצוי
2 שיני שום חצויות
1 בצל חתוך לרבעים
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כוכב אניס
½ כפית קצח
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר גדול מניחים את הלשון ומכסים במים. מניחים על אש גבוהה ומוסיפים לסיר את הבצל החתוך לרבעים, שתי שיני השום החצויות, פלפל הצ'ילי החצוי, זרעי השומר, זרעי הכוסברה, האניס, הקצח, כפית מלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי (באמצע הופכים את הלשון). מסירים מהאש, מצננים את הלשון מעט ומקלפים את העור בזהירות. פורסים ומניחים בצד.
בסיר רחב מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כדקה. מוסיפים את השום הקצוץ, הזנגביל והצ'ילי הקצוץ. מערבבים היטב ביחד כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומוסיפים כוס וחצי מים. שוב מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ושוב מערבבים היטב. מכניסים פנימה את פרוסות הלשון, מפזרים מעל מעט נענע מיובשת, מעט טימין מיובש ואת הפטרוזיליה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ומבשלים כעשר דקות על אש קטנה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון