חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון בקר ברוטב עגבניות ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לשון בקר ברוטב עגבניות ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון בקר
1 קופסא עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
1 כף רסק עגבניות
1 בצל פרוס
1 שן שום קצוצה
¼ כפית זנגביל קצוץ
½ פלפל צ'ילי קצוץ
8 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 עלי דפנה
מעט נענע מיובשת
מעט טימין מיובש
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כף גרגרי פלפל אנגלי
1פלפל צ'ילי חצוי
2 שיני שום חצויות
1 בצל חתוך לרבעים
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כוכב אניס
½ כפית קצח
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר גדול מניחים את הלשון ומכסים במים. מניחים על אש גבוהה ומוסיפים לסיר את הבצל החתוך לרבעים, שתי שיני השום החצויות, פלפל הצ'ילי החצוי, זרעי השומר, זרעי הכוסברה, האניס, הקצח, כפית מלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי (באמצע הופכים את הלשון). מסירים מהאש, מצננים את הלשון מעט ומקלפים את העור בזהירות. פורסים ומניחים בצד.
בסיר רחב מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כדקה. מוסיפים את השום הקצוץ, הזנגביל והצ'ילי הקצוץ. מערבבים היטב ביחד כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב ומוסיפים כוס וחצי מים. שוב מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ושוב מערבבים היטב. מכניסים פנימה את פרוסות הלשון, מפזרים מעל מעט נענע מיובשת, מעט טימין מיובש ואת הפטרוזיליה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ומבשלים כעשר דקות על אש קטנה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון