הוראות הכנה
מרכיבים
לשון בקר כבושה
החומרים הנחוצים:
1 לשון בקר כבושה
2 בצלים בינוניים
1 גזר גדול
1 קישוא בינוני.
1 גבעול סלרי-עלים
1/4 כרישה בינונית
1 קופסת-פטריות קטנה.
עלי דפנה,פלפל אנגלי,פלפל שחור שלם,
1 כף אבקת מרק-סלרי, 1 כף אבקת מרק עוף,
יין מתוק באיכות טובה,
1 כף רסק עגבניות, מלח,
פלפל שחור (טחון), פפריקה מתוקה ושום כתוש.
אופן ההכנה
מבשלים את הלשון במי-מלח כשעה. בעזרת סכין חד, יוצרים חריץ על גבי הלשון וקולפים אותה ביד, תחת זרם מים קרים.
במקביל לבישול הלשון, חותכים את הירקות, באופן גס ומטגנים בסדר הבא:
בצל, כרישה, סלרי, גזר, קישוא ומוסיפים שום כתוש.
כאשר הירקות משחימים, מוסיפים רסק-עגבניות, אבקות מרק, מעט יין, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל ומים.
מניחים את הלשון בסיר, יוצקים עליה את הרוטב, כך שיכסה את הלשון, מוסיפם עלי דפנה, פלפל שחור ופלפל אנגלי ומבשלים כשעתיים - עד שהלשון מתרככת.
מצננים ופורסים את הלשון.
הכנת הרוטב
את הרוטב בו התבשלה הלשון, מעבירים בבלנדר, או דרך מסננת, כך שתתקבל מחית-ירקות.
מטגנים בצל ופטריות, מוסיפים את הרוטב ומרתיחים.
משלימים את הטעם, יוצקים על הלשון, מחממים כחצי שעה בתנור בחום בינוני.
מגישים חם או קר.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון