הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג בצק עלים
1 חציל גדול חתוך לקוביות קטנות
150 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם כרוב ניצנים חצויים לשניים
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק מאד
1 ס"מ זנגביל קצוץ דק מאד
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
½ כוס שמן זית
קמח
1 חלמון טרוף עם מעט שמן
מלח גס
שומשום שחור
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים מחצית מכמות השמן במחבת גדולה. מטגנים את החצילים קלות. כאשר כל השמן נספג בחציל מוסיפים את יתרת השמן, הבצל והשום. מערבבים ביחד. כאשר החציל מקבל גוון מעט צהוב מוסיפים את הפארסניפ, הדלעת והפטריות. מטגנים ביחד כחמש דקות. מוסיפים את כרוב הניצנים והזנגביל ומטגנים עד שהדלעת מתרככת מעט. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים מחצית הבצק ומניחים עליו מחצית מהמלית. מגלגלים ומניחים בתבנית אפייה (מכוסה בנייר אפייה). חוזרים על הפעולה עם מחציתו השנייה של הבצק. מברישים את חלקה העליון של גלילת הבצק בחלמון המעורבב בשמן. מפזרים מעל שומשום שחור ומלח גס. חורצים בעזרת סכין חדה פסים אלכסוניים לאורך הרולדה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון