הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הבשר:
1 ק"ג בשר קצוץ
6 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום טרי, חריף מנוקה וקצוץ
2 עגבניות בשלות קצוצות
50 גרם זיתים ירוקים מגולענים קצוצים גס
100 גרם צימוקים כהים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אחימולידו (תערובת תבלינים ארגנטינאית)
לתערובת התירס:
600 גר' גרגירי תירס מרוסקים
100 גר' (חמאה) או מרגרינה בטעם חמאה
4 ביצים מופרדות
100 גר' סוכר
300 גר' קמח
½1 כפיות אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1. שמים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל והפלפל עד שהם מתרככים.
מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משחים יפה. מוסיפים את
העגבניות, זיתים, צימוקים, מלח, פלפל ואחימולדו. לבסוף מוסיפים את הסוכר, ומבשלים
יחד תוך ערבוב כדקה נוספת. מעבירים את התערובת לכלי מלבני חסין חום
2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב
3. מקציפים את (החמאה) מרגרינה בטעם חמאה והסוכר עד שהתערובת נעשית תפוחה
ובהירה יותר. מוסיפים לתערובת את החלמונים אחד אחד תוך בחישה. מוסיפים את התירס
והקמח, ממליחים ומפלפלים
4. לבסוף מערבבים אל התערובת את החלבונים המוקצפים
5. מסדרים את תערובת התירס על שכבת הבשר ומחליקים עם כף הגשה רטובה
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160°c למשך כ-45 דקות
7. חותכים לריבועים ומגישים
8. בתיאבון!
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון