הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג קמח לבן מנופה
2-ביצים
¼-כוס שמן קנולה
2-כוסות מים
1-כפית אבקת אפיה
½-כפית מלח
מילוי
----
1-ק"ג בקר טחון
3-בצלים קצוצים דק
3-שיני שום כתושות
1-כפית מלח
½-כפית פלפל שחור טחון
½-כפית פלפל חריף טחון
1-ליטר שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
לצקת שמן, מים בקערה, להוסיף ביצים ומלח, לערבב.
להוסיף בהדרגה קמח ואבקת אפיה ולהתחיל ללוש בצק כ-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק (ישאר עודף מקמח) ולכסות במגבת מטבח כחצי שעה.
לקמח משטח עבודה וללוש שוב את הבצק , כ-5 עד- 7 דקות, תוך כדי הוספת הקמח הנותר, (הבצק צריך להיות קשה) לעטוף בניילון נצמד ולשמור שעה במקרר.
בינתיים בקערה נוספת, להוסיף לבשר את הבצל, השום ותבלינים, לערבב היטב כמה דקות ולהניח בצד.
לקמח שוב משטח עבודה וליצור מהבצק נקניק בקוטר של כ6 ס"מ ובעובי של כ3 ס"מ.
לרדד כל חתיכת בצק לעיגול בקוטר של 11-12ס"מ ולהניח במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי.
לסגור את הבצק על המילוי לחצי סהרון ולהדק היטב.
לחמם בסיר רחב שמן ולטגן את ה"צ'יבורקי" 3 דקות מכל צד (להבה בינונית) עד שהם מזהיבים.
להוציא אותם בכף מחוררת ולהניח על נייר סופג.
לאכול חם.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיני ביתי
שתף את המתכון