הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
5 כוסות קמח
קורט מלח
30 גר' שמרים
150 גר' מרגרינה
1/3 כוס מים
למלית:
1 עוף שלם
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 כוס עגבניות קצוצות
1 קופסת שימורים תירס
50 גר' זיתים מגולענים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
הבצק:
לערבב קמח ושמרים ולהוסיף את המרגרינה. ליצור תערובת פרורית ולהוסיף מלח ומים. ללוש היטב ולקרר חצי שעה במקרר. לרדד מחצית הבצק ולרפד תבנית 26 משומנת.משאר הבצק לרדד עלה עגול לכיסוי המאפה.
המילוי:
לבשל העוף במים עם מעט מלח כשלושת רבעי שעה. להוציא העוף ולקרר מעט (מהנוזל ניתן להכין מרק עוף מצויין). להסיר הבשר מהעצמות ולהניח בצד.
לטגן במעט שמן בצל ושום עד הזהבה קלה. להוסיף פיסות בשר העוף, עגבניות, תירס וזיתים. לבשל 10 דקות. לתבל היטב ולצנן.
לפזר המילוי על הבצק ולכסות בעיגול הבצק שהכנו. להבריש בביצה ולאפות ב- 180 מעלות כ- 20 דקות.
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון